Jag har haft en hummer liggande i frysen jag vet inte hur länge. Jag köpte den någon gång på extrapris och tänkte att det kunde vara kul att testa, men det har liksom inte blivit av. Men så i fredags slog jag till och lagade trerätters åt min man (!) och då fick hummern agera förrätt. Efter lite googlande bestämde jag mig för att det fick bli klassisk vitlöksgratinering. Enkelt och gott visade det sig! 
 
 

Vitlöksgratinerad hummer (2 port.)

1 färdigkokt hummer

50g smör

2 vitlöksklyftor
ett litet knippe persilja

Dela hummern på längden med en vass kniv. Rensa hummern och ta ut allt kött. Dela köttet grovt och lägg tillbaka det i skalet. Lägg hummern i en ugnsfast form. Rör ihop smöret med pressade vitlöksklyftor och persilja. Fördela vitlökssmöret jämnt över hummerköttet. Gratinera hummern i över delen av ugnen i 200 grader i 10 minuter.


Servera på en liten salladsbädd med rostat vitlöksbröd.

 

Färdig att skjutsas in i ugnen!
 

Kommentarer
Postat av: Isabell

Lyxigt med hummer! Det vill jag också smaka :D

2013-08-31 @ 09:27:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se