Igår kväll hade vi den inte allt för betungande uppgiften att prova bakelser inför bröllopet och bröllopstårtan. Fem olika bakelser dukade vi upp som smakades, analyserades och bedömdes. Det var ett helt gäng goda varianter med alltifrån päron & vit choklad och blåbär & vanilj till chokladtryffel & hallon, så det var inte lätt att välja! Bröllopstårtan är för en bakningsälskare som mig såklart en väldigt viktig och rolig del av bröllopet. Och det finns ju så många alternativ! Marsipan, grädde, maräng, choklad, bär, frukt, mousse? Traditionellt eller modernt? Tungt och mäktigt eller lätt och fräscht? Hur ska den se ut? Vilka dekorationer ska det vara? Vilken känsla ska den ge? Ja, det är ingen lätt uppgift att bestämma, men en ganska härlig sådan. Och jag tror nog att vi nu har bestämt oss...
 
Ursöta små provbakelser, en för varje tårtsort. 
 
Vilken sort som vann ska jag dock inte avslöja. Det får visa sig på den stora dagen som inte är mer än 75 dagar bort nu!

Kommentarer
Postat av: Sanna

Men ge dig vad gott! Du råkar inte ha sparat en bakelse att ha med i matlåda(fikalåda?) imorgon? ;)

2013-04-15 @ 20:29:52
Postat av: Julias pyssligheter

Haha, tyvärr! Alla bakelser var ganska sönderanalyserade efter provsmakningen. Du får vänta till den stora dagen. ;)

2013-04-16 @ 22:06:10
URL: http://juliaspyssligheter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se