Jag vet inte hur ni gör i era familjer, men hos oss är det tradition att alltid rita och pyssla egna etiketter till påskmustflaskorna.
 
Skämt åsido; både förra året och i år hade vi kvar en massa julmust sen i julas och tänkte att den går ju lika bra att dricka till påsk. Dock är det ju lite tråkigt med juletiketterna, de gör sig inte så bra till påskris, tulpaner och kycklingar. Därför har vi för andra året i rad ägnat långfredagen åt kanske det roligaste påskpysslet någonsin! Hela familjen gick loss med papper och pennor, lim och sax och kreativiteten flödade. Det som började med små enkla bilder av kycklingar slutade i serier och akvarellmålningar.
 
Kattmust, pastelligt och färgglatt.
 
Pappas karolinermust med krut!
 
Syrrans fasligt roliga serie på fyra flaskor som vi skrattade ihjäl oss åt. Det kanske inte syns, men påskharen går hem från BB med sitt nyfödda ägg, gungar i parken och har det bra, påskägget har ner en blomvas vilket slutar med att haren gör pannkaka på det...
 
Stämningsfull must.
 
Jag gick bl a loss med färger och papper.
 
Till och med kycklingar av tumavtryck fanns på etiketterna. Helt enkelt det mesta! Så nu får vi se till att köpa för mycket julmust varje år så att vi kan fortsätta med den här traditionen. Vi började till och med fundera på om vi skulle köpa för mycket påskmust nu så att vi kan göra juletiketter i jul...

Kommentarer
Postat av: Malin -Änglamamma

Så fint!
Nej det är ingen tradition hemma hos oss! Men skulle vara roligt att göra någon gång! :)

2013-04-02 @ 12:42:06
URL: http://josefinaelma.blogg.se
Postat av: Isabell

Längtar redan till nästa påsk! Måste se till att det handlas mycket julmust i jul ;)

2013-04-03 @ 19:43:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se