Härom dagen gjorde jag höst här hemma. Sommarkläderna åkte in i förrådet, trädgårdsmöblerna och grillen bars in och lilla balkongen fick sig en höst-uppfräschning. Golvet fick sig en skrubbning och den vissna lavendeln och de hängiga örterna fick gå hädan. Ny pryder istället härligt rosa ljung och krispig prydandskål trappen i fina zinkbaljor.
 
Zink+ växter är ju så fint ihop!
 
Jag gillar den här sorterns ljung som är lite mindre i blommorna med lite skirare känsla. Vackert tillsammans med prydnadskål eller cyklamen som också är en höstig och fin blomma att plantera ute. Höstblommor är ju så härliga just för att de ofta är ganska dova och mjuka i färgerna, inte så grälla som sommarblommor oftast är. Efter sommaren så känner i alla fall jag mig ganska mätt på klara, starka färger och går gärna över lite mer naturnära färger som gör sig bra ihop med t ex zink. En vilsam känsla på något vis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se