Lasagne är en av mina favoriter när det kommer till vardagsrätter och det bästa är nästan att det är allra godast dagen efter. Det är inte många maträtter som är det, men just lasagne är en riktig höjdare som matlåda. Hur som helst så ska ni nu få ett tips på en ännu godare variant på lasagne än den gamla vanliga, nämligen italiensk lasagne som jag kallar den.
 
Det är helt enkelt soltorkade tomater, basilika och mozzarella som ger lasagnen en italiensk touch. Laga lasagnen som vanligt men tillsätt hackade soltorkade tomater (ca 1 liten burk till ett normalrecept) i köttfärssåsen och krydda med extra mycket basilika. Varva sedan lasagneplattor (gärna färska, det blir så gott!), köttfärs, bechamelsås och skivas mozzarella och avsulta med några mozzarellaskivor på toppen och ett par varv med svartpepparkvarnen. In i ugnen och sedan ett par färska basilikakvistar på toppen till servering!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se