Vi firar in helgen med en av mina absoluta favoritkakor; mjuk pepparkaka. Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker att just mjuk pepparkaka kan man äta året runt och inte bara kring jul. Den är alldeles för god för att inte äta oftare! Striktare är jag med vanliga hårda pepparkakor, de är reserverade för enbart julen. Hur som helst så ger detta recept en riktigt kryddig kaka med extra saftighet från lite lingonsylt. Det blir inte mycket lingonsmak utan bara en aning, sådär alldeles lagom. Dessutom är den busenkel att svänga ihop, det tar inte mer än fem minuter. Testa!
 
 
Mjuk pepparkaka med lingon
100 g mjuk smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl filmjölk
1 dl lingonsylt/råröda lingon
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
 
Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt. Rör i fil och sylt. Blanda alla torra ingredienser och rör i till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter.
 
 
Dagens fredagsfika. Alldeles ljuvligt gott att avnjuta med nytt hallon/blåbärste, sockor på fötterna och en kurrande katt på magen. Trevlig helg!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se