Jamen visst är det så! Och medan jag säljer bullar på löpande band på caféet idag så tycker jag att ni ska passa på att baka dessa utomordentligt goda bullar. Receptet kommer från Kryddburken som kallar dessa för Världens godaste bullar, och jag är benägen att hålla med. Ett riktigt toppenrecept som ger saftiga, fina och väldigt goda bullar. Orginalreceptet innehåller margarin som jag bytt ut mot smör som jag gillar bättre, och mandelmassa, men eftersom det är just Kanelbullens dag idag så tycker jag att vi kör på en kanelfyllning istället. 
 
Trevlig kanelbulledag på er!
 
 
Fasligt goda kanelbullar

150 gram mjukt smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst 50 gram (ej för söta degar)
1½ dl strösocker
½ tsk salt
½ dl flytande honung på flaska
½ pkt vetemjöl (ca 1kg)

 

Smula ner jästen i en degbunke, strö ½ dl strösocker över den smulade jästen. Ljumma under tiden mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken, tillsätt resten av strösockret, honungen, saltet och lite mjöl till att börja med. Tillsätt sen det rumsvarma smöret och resten av mjölet du fått en fin men väldigt lös deg. Strö över lite mjöl och lägg en kökshandduk över. Låt jäsa 30 minuter. Ta sedan upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt.

 

Dela degen i tre delar och kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 30 x 50cm. Bred på smör och strö över socker och kanel efter egen smak. Vik degen dubbelt på mitten så och skär med vass kniv 2 cm breda remsor. Varje remsa skär du sedan som en "byxa" med ett snitt i mitten men inte ända ut i kanten på den vikta sidan. Vira varje ”byxben” till tvinnande snoddar och knyt ihop till en tjusig knut med ändarna underst.

 

Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ca 30 min under handduk. Pensla försiktigt med uppvisat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 10-15 min eller tills de fått gyllenbrun färg.

 

Avnjuts såklart med kall mjölk för bästa smakupplevelse!
 
Fler goda bullar:

Hallonbullar

Rimbobullar

Philadelphiabullar


Kommentarer
Postat av: Ann-Mari

hej!
Vet du att min kompis som är utbildad säger att man ska ta margarin i degen så bullarna blir lätta och smör i fyllningen så de blir goda. Vet inte om det stämmer, men man kan ju prova... Kram

2012-10-06 @ 03:05:09
Postat av: Joel

"Avnjuts såklart med kall mjölk för bästa smakupplevelse!"

Gilla.

2012-10-08 @ 11:27:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se