Som ni kanske skymtade på bilderna i tårt-inlägget så fanns det några skålar med praliner att komplettera efterrätten med. Jag menar, bara tårta räcker ju inte! Eller jo, men att göra eget godis är ju så fasligt roligt, så det måste man passa på att göra när tillfälle ges. Tre sorters tryfflar gjorde jag; vit tryffel med kokos, mjölkchokladtryffel med mandelkrokant och mörk kaffetryffel. Tryfflar är enkelt att göra, bara att värma grädde, bryta ner en god chokladsort och låta stelna. Smaksätt eventuellt och rulla eller spritsa ut. Tadaa, lyxiga och försvinnande goda praliner i ett nafsande litet nafs!

 
Vit kokostryffel (ca 25 st)
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (jag använde Marabous vita chokladkaka)
ca 1,5 dl kokosflingor
 
Värm grädden i en kastrull utan att den börjar koka. Ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen och rör ner i grädden tills allt blandat sig. Låt stelna i kylen och rulla sedan till bollar. Rulla i kokosflingor och låt stelna ytterligare.
 
 
Mjölkchokladtryffel med mandelkrokant (ca 25 st)
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
ca 1,5 dl mandelkrokant
 
Värm grädden i en kastrull utan att den börjar koka. Ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen och rör ner i grädden tills allt blandat sig. Låt stelna i kylen och rulla sedan till bollar. Rulla i krokanten och låt stelna ytterligare.
 
 
Mörk kaffestryffel (ca 25 st)
1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
3 msk starkt kaffe
kakao att pudra över
 
Värm grädden i en kastrull utan att den börjar koka. Ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen och rör ner i grädden tills allt blandat sig. Tillsätt kaffet. Låt stelna i kylen och spritsa sedan ut på en tallrik/bricka med bakplåtspapper. Pudra över kakao och låt sedan stelna i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se