Nu har det gått en hel vecka sen festbuffén och än har jag inte lyckats få ut recept på allt. Men här kommer det sista! Tyvärr har jag inga bilder på de fantastiskt goda baconlindade dadlarna och parmesangratinerade blåmusslorna, men recepten hittar ni i alla fall om ni klickar på länkarna. Två fantastiskt goda buffétillbehör!
 
 
Focaccia med oliver och rödlök

25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl 

olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

tunt strimlad rödlök

oliver


Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Tryck ner oliver och rödlök lite här och var. Baka brödet i mitten av ugnen i 220 grader tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

 

 
Parmalindad sparris
parmaskinka
sparris, fryst eller färsk
pressad citron
olivolja
salt & peppar
 
Koka sparrisen i saltat vatten. Den ska fortfarande ha lite spänst och inte vara helt kokt. Låt svalna något och rulla sparris i parmaskinka, ca 4-5 sparrisar per skiva skinka. Vispa ihop pressad citron, olivolja, salt och peppar efter smak. Ringla över sparrisen. Servera ljummna!
 
Bland det godaste man kan äta- varm, mjuk brieost toppad med nötter/mandlar, torkad frukt och honung.
 
Varm brieostårta
en rund brieost
nötter/mandlar
torkade aprikoser i bitar
halverade körsbärstomater
flytande honung
flingsalt
 
Skär av "locket" på osten så att det vita försvinner. Lägg på nötter/mandlar, frukt och tomater och ringla över riktigt med honung, strö över flingsalt. Sätt in osten i ugnen på ca 150 grader i några minuter tills den blivit lite mjuk och varm. Ät till gott bröd, t ex foccacia, eller kex!

Kommentarer
Postat av: Sanna

Så mycket gott du gjorde! Men du måste lägga upp bilder och recept på tårtan :)

2012-11-18 @ 09:30:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se