Såhär såg buffén ut i lördags! Först var jag inne på att göra enbart en italiensk buffé, men när jag kom på att jag ville ha med musslor och baconlindade dadlar tänkte jag om och döpte buffén till medelhavsbuffé istället. Lika gott men med fler möjligheter! På en buffé tycker jag att det är roligast, och godast, om det finns en bra blandning av mat. Grönsaker och kött/fisk, sött och salt, mjukt och hårt, lätt och lite tyngre osv så att det t ex inte bara blir mastig köttig mat eller tvärtom, lätt och inte så mättande. Jag tror att vi fick till en bra blandning där vi hade italiensk smörgåstårta som "grund" som var mest mättande och sedan småplock att fylla ut med, plus grönsaker, frukt och bröd.
 
 
På kakfatet i våningar tronar små krustader fyllda med ruccolapesto. Krustader, som man kan köpa färdiga på vilken matbutik som helst, är helt perfekt för bufféer då de är enkla att göra många av och kan fyllas med i princip vad som helst. Här hade jag gjort en variant på pesto med ruccola istället för basilika. Och så solfrosfrön istället för pinjenötter då jag är allergisk mot nötter. Dessutom rörde jag ut med en gnutta creme fraiche för att få en lite mildare och krämigare smak. Gott!
 
 
Ruccolapesto (till 24 små krustader)
2 dl ruccola
3/4 dl olivolja
2 st skalade vitlöksklyftor
½ dl pinjenötter/solroskärnor
4 msk riven ost
en nypa salt
lite svartpeppar
(2-3 msk creme fraiche)

Mixa allt utom ost och creme friache till en slät kräm i en matberedare/med stavmixer. Tillsätt osten och mixa ytterligare. Rör eventuellt ner creme fraiche. Spritsa eller klicka ner i krustader och dekorera med en liten örtkvist.
 
Obs! Krustaderna mjuknar efter ett tag av röran, så fyll dem strax före de ska serveras!
 

Kommentarer
Postat av: Ann-Mari

Ååå, så gott och festligt allt ser ut. Jag blir riktigt hungrig så här mitt i natten... Du är super duktig! Vilken fin dukning! Tur han har 25-åringen:)
Hälsa så mycket och gratulera!

2012-11-13 @ 00:26:44
Postat av: BLOGGMAMMAN

men gud så smarrigt !

2012-11-13 @ 09:49:22
URL: http://www.bloggmamman.nu
Postat av: MiaMaria

Åh gud vad gott! Du är så duktig!

2012-11-13 @ 15:50:18
URL: http://miamaria.webblogg.se
Postat av: Matilda

Så gott de ser ut! Snyggt jobbat Julia :)

2012-11-17 @ 21:04:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se