Mer buffé! Här kommer receptet på det som (jag tror) uppskattades allra mest på festbuffén, nämligen smörgåstårtan. Och jag håller med, det var fantastiskt gott. Jag är omåttligt förtjust även i vanlig smörgåstårta men denna italienska variant var minst lika god! Krämig av philadelphia och creme fraiche och fylld med italienska smaker som basilika, oliver, soltorkade tomater och gorgonzola.
 
Här är minivarianten som de två vegetarianerna fick mumsa på. Fyllningen var densamma i denna, skillnaden var bara "pålägget"/toppingen som här var helt vegetarisk medan det på den stora tårtan var salami. Måttangivelserna i tårtan är väldigt ungefärliga, gå på tycke och smak!
 
Italiensk smörgåstårta (ca 10-12 bitar)
Formbröd, ca 20 skivor
 
Fyllning 1:
1 ask Bonjourost med soltorkade tomater (200 g)
1 dl creme fraiche
1/2 finhackad rödlök
färsk basilika, finhackad
ev. salt & svartpeppar
 
Fyllning 2 + 3:
1 ask naturell philadelphiaost (200 g)
1 dl creme fraiche
150 g gorgonzola
1 finhackad rödlök
hackade oliver efter smak
färsk basilika hackad
ev. salt & svartpeppar
 
Topping:
philadelphia + creme fraiche
ruccola
salami
coctailtomater
timjan
citron
paprika
 
Kantskär formbrödet och täck botten av en form med löstagbar kant (man får skära och pyssla lite så att skivorna passar). Rör ihop båda fyllningarna. Bred ut fyllning ett i formen. Varva med formbröd och fyllningen till lager två och tre. Avsluta med att ta bort formens kant och bred phila/creme fraiche runt hela tårtan. Täck med plastfolie och låt stå över natten.
 
Pynta sedan tårtan med ruccola runt kanterna och fyll på med salamirullar, halverade coctailtomater, färsk timjan, citronskivor, oliver mm. Lägg i fina mönster eller huller om buller! Gott blir det hur som helst!
 
Den icke-vegetariska varianten.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se