Nu ska ni få ett recept på en supergott bröd som passar perfekt till sommarens alla buféer, grillkvällar och picknickar. Grekiskt lantbröd är ett ljust bröd med en knaprig skropa och en saftig och lite seg insida. Precis som ett bröd ska vara, tycker jag!



Grekiskt lantbröd
37, 5 g jäst (3/4 paket)
4 dl ljummet vatten
1 msk havssalt
3 msk olivolja
1 msk honung
750 g vetemjöl

Smula jästen och lös upp i vattnet. Tillsätt salt, olja, honung och till sist mjälet. Knåda till en smidig deg och låt jäsa under en handduk i 1 timme. Häll ut degen på en plåt och forma till en limpa. Jäs ytterligare 1 timme och snitta sedan ovansidan med en vass kniv (för ett fint mönster) och strö över lite mjöl. Grädda ca 10 min i 275 grader och sänk sedan värmen till 250 grader och grädda ytterligare 30-40 min.

Låt svalna på galler utan handduk för en knaprig skorpa!

På jäsning. Lång jäsning ger ett lite segare och saftigare (och mycket godare!) bröd.


Som man sen kan bre med smör och ost och njuta av ute i solen, allra helst med rabarbersaft till!

Kommentarer
Postat av: Liv

Hm, ditt verkade ju jätte bra... Men min misslyckades totalt! 

2012-07-18 @ 10:01:18
Postat av: Sandra

Så himla gott bröd!! Tack för att du delar med dig :)

2012-10-30 @ 09:50:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se