Cheesecake är ju farligt gott och jag tycker att den frysta varianten är helt outstanding. Inget slår en perfekt frozen cheesecake med frasig kexbotten och härligt krämig cheesetopping. Och nu ska nu få det allra bästa receptet som ni bara måste testa. Lova! För det är inte svårt. Jag gjorde min cheesecake i min lilla springform (16 cm i diameter) då vi bara var fyra personer som skulle äta den, men receptet är ett "normalrecept" för en vanlig form. Vill ni göra en mindre kaka som jag gjorde- dra bort 1/3 av receptet!



Världens godaste frozen cheesecake
10 digestivekex
3 ägg delade i gulor och vitor
3 dl grädde
200 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker

Krossa kexen fint (t ex med en kavel med kexen i dubbla påsar) och fördela i en form med löstagbar kant, ca 24 ca i diameter. Ställ åt sidan. Tag fram tre bunkar och vispa detta i vardera bunke (vispa i ordningen 1,2,3 så behöver inte visparna diskas emellean):
Bunke 1: Grädde + vaniljsocker
Bunke 2: Äggvitor
Bunke 3: Äggulor + strösocker + philadelphia

Rör sedan ihop bunke 1 och 2 och vänd sen ner i bunke nr. Rör försiktigt så att allt blandas men ändå behåller sin fluffighet. Häll på kexbotten och ställ i i frysen minst 4 timmar


Ta fram kakan ca 20 min före servering och servera gärna bär till eller en favorit som jag har- lite ljummen hjortronsylt. Mmm...

Kanske det godaste som finns! Detta är mitt bidrag till Månadens sötsak med tema SOMMAR.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se