Hittills har alla veckan nya rätter blivit riktigt lyckade, nya vardagsfavoriter! Även gårdagens middag blev riktigt smarrig, nämligen fiskburgare! Jag har bara ätit det någon enstaka gång på restaurang men detta var faktiskt rikigt enkelt. Precis som med köttfärs, fast med fiskfärs istället! Ett gott och lite annorlunda alternativ till vanliga hamburgare.



Fiskburgare (ca 8 st)
400 g vit fiskfilé
1 ägg
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

ströbröd att vända burgarna i
smör att steka i

Kör fiskfiléerna tillsammans med resterna av ingredienserna i en matberedare till en slät (coh ruskigt grå och ful) massa. Låt färsen stå i kylen ett tag så blir det lättare att forma sen. Forma till "biffar" och vänd i ströbröd. Stek i lite smör på medelvärme på båda sidor tills fisken ör genomstekt.

Servera i bröd med isbergssallad, gul lök, färsk gurka, tomatskivor och gärna hemmagjord dressing.


Dressing till fiskburgare
1 dl gräddfil
1 msk majonäs
2 msk bostongurka
1 tsk senap
en gnutta citronsaft
salt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se