Nu är den här, grillsäsongen! Jag ska väl erkänna att vi inte är några mästergrillare direkt. Vi har en Ö&B-grill för 129 kr och grillar hellre än bra, men kul och gott är det! Jag är ju ingen köttfantast så mina grillfavoriter är inga stora köttbitar utan snarare halloumi, ananas, majs och andra grönsaker och inte att förglömma- marshmallows! Barnsligt gott att grilla så att de blir alldeles söta och kletiga. Tillbehören till grillat kan man ju variera i det oändliga med potatis av olika slag, sallader, grönsaker osv. För mig är en god sallad, gärna med lite frukt i, och bröd allra viktigast Och någon god sås såklart!


Gårdagens tallrik med rosmarin och chilimarinerad fläskkarré, ananas/champinjon/mjasspett, rostad potatissallad, BBQ-sås, honungs- och örtsås och fetaostsallad. Fasligt gott!



Rostad potatissallad
mandelpotatis
olja och salt
rädisor
salladslök
persilja

2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk senap
salt och peppar

Tvätta potatisen och skär den i mindre bitar (med skal på). Lägg på en plåt och ringla över olja och salt. Rosta i ugnen i ca 15 minuter, 200 grader. Låt svalna och blanda sedan med skivade rädisor, salldslök och persilja.
Rör ihop ingredienserna till vinegretten och dressa över potatissalladen. Toppa med några kvistar persilja!



Fantastiskt god BBQ-sås- ett måste till grillat!
1,5 dl ketchup
1,5 msk muscovadosocker
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk senap
1,5 msk äppelcidervinäger
1,5 tsk liquid smoke (rökextrakt)
salt och peppar

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka ca 5 minuter. Låt svalna- klart!



Honungs- och örtsås (min nya favorit, bearnaise och tzatziki kan slänga sig i väggen!
2 dl creme fraiche
1 tsk citronsaft
1,5 msk flytande honung
ett knippe hackade, färska örter (t ex basilika, gräslök, persilja, timjan)
salt och peppar

Rör ihop allt och låt stå minst 1 timme före servering. Ät och NJUT!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se