Härom dagen  åt vi en så himla god och enkel middag. Jag hittade gravad lax på halva priset (kort adtum är en studnt bästa vän!) och till detta åt vi kokt potatis, broccoli, en äppel- och rödlökssallad och en kall limesås. Friskt och gott med många smaker, och dessutom vackert att se på!


Limesåsen gjorde jag helt enkelt av en burk creme fraiche blandat med finrivet skal av en lime, havssalt och nymalen vitpeppar. Rör ihop och ställ kallt en stund. Gott!

Och så salladen; krispig isbergssallad, halverade körsbärtomater, rödlök i strimlor och ett syrligt äplle skuret i små tärningar. Fint både för ögonen och magen.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se