I fredags tog jag äntligen tag i projekt fixa draperi till badrumshyllan. Det tog mig bara sådär ett år att komma dit. Och hur svårt var det då? Tja, inte svårt alls. Ett tyginköp, två fållningar, en vajer och två skruvar senare var det klart!


Hyllan bakom är egentligen två skohyllor som jag satt ihop till en liten badrumshylla. Praktisk men ack så fult med alla grejer och krafs som synts på hyllorna. För så himla snyggt är det faktiskt inte med tandkrämstuber, tops-kartonger och alvedon-förpackningar. Men nu är allt dolt bakom ett litet draperi. Jag sydde helt enkelt en kanal i den övre kanten av tyget där jag trädde igenom en slags liten "vajer" som jag sedan krokade fast i två krokar jag skruvat fast i vardera ände av hyllan. Och för att få rynkeffekten på tyget tog jag dubbelt så brett tyg som hyllan. Lätt som en plätt!


Det fina tyget köpte jag på Panduro. Jag gillar verkligen mönstret, känns lite sådär sommarstugeaktigt. Och så passar ju färgerna väldigt bra till vårt rosa-vita badrum! Jag tycker det är svårt att hitta fina tyger, det vimlar ju inte direkt av tygaffärer numera. Men Panduro har faktiskt massor med fina tyger. Kolla in alla fina mönster och färger! Dock är det gabnska dyrt, men som tur var har jag ett presentkort sen i julas (tack till svägerskorna med sällskap!) som täckte tyginköpet och mer därtill. Lyx att få en julklapp i mars!


Kommentarer
Postat av: Isabell

Det blev ju toppen! Jag tycker att tyget påminner lite om det där som dockorna hos mormor och morfar hade klänningar i. Tror att mamma och Lena har samma tyg på sina klänningar på nåt foto.. fast botten på deras är mossgrönt. Men precis, lite sommarstugekänsla!

2012-03-14 @ 22:20:36
Postat av: Jess

Tjusigt :) Jag har haft liknande planer för att dölja vårt öppna och väldigt röriga skåp i evigheter nu, kanske borde ta tag i det snart... :)

2012-04-21 @ 16:55:24
URL: http://jesskarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se