"Prova inte snickerkakan, då kommer du aldrig vilja sluta äta den!" Så lät det på utflykten i söndags och nu ska ni få recept på denna oemotståndliga sötsak.

Kolasåsen
3 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 ½ dl sirap
1 ½ dl grädde
75 g smör

Snickerskaka med kolasås
1 burk jordnötssmör (225 g)
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl kokos
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker

Kolasås
3 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 ½ dl sirap
1 ½ dl grädde
75 g smör

200 g mjölkchoklad

Värm socker och sirap i en kastrull utan att det kokar. Rör ner vaniljsocker, kokos, jordnötssmör och till sist cornflakes. Rör ihop allting ordentligt och platta ut smeten i en form (ca 20x30 cm) Ställ in i kylskåpet för att stelna. Gör kolasåsen under tiden.

Rör ihop alla ingredienser i en kastrull och låt koka till en tjock kolasås, ca 10 minuter. Låt svalna något och bred över den kylda botten. Ställ återigen i kylen för att låta kolasåsen stelna. Smält under tiden chokladen i vattenbad och bred ut över kakan när den är helt sval. Låt stelna ytterligare.Skär kakan i ganska små rutor, den är mäktig!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se