Om man vill njuta av alldeles nybakt bröd på morgonen (och det vill man förstås) kan man göra kalljästa frallor. Dessa ska stå och jäsa i kylskåpet under natten och sen sätter man bara in dem i ugnen på morgonen och gräddar. Voila, så har du en fantastiskt lyxig frukost trots minimal arbetsinsats.Kalljästa frallor (10 st)
25 gram jäst
2 dl mjölk
1 dl filmjölk
3 msk rumsvarmt smör
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
2 dl rågsikt

Smula jästen och rör ut i den kalla mjölken. Tillsätt, filmjölk, smör, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Dela i 10 st bitar och forma till bollar. Lägg på en plåt och täck med plastfolie och låt jäsa i kylskåpet under natten (ca 10 timmar). Ta fram nästa dag och pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda ca 10-12 min 200 grader.

Serveras förslagsvis med ost och jordgubbsmarmelad och nybryggt te och färsk morgontidning.
Det här behöver du :
25 gram jäst
2 dl mjölk
1 dl filmjölk
3 msk rumsvarmt smör
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl special
2 dl vetemjöl special med fullkorn
GÖR SÅHÄR :
Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt, filmjölk, smör, salt & mjölet &  arbeta ihop till en smidig deg! Dela degen i 10 st bollar, forma & lägg på plåt. Täck med plastfolié och låt jäsa i kylen under natten alt. över dagen, ca 10timmar! Innan gräddning, pensla bullarna med uppvispat ägg & strö över vallmofrön. Grädda ca 10-12 min 200 grader!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se