Igår var vi bjudna till syrran på mysigt lördagsfika där vi kalasade på både gudomligt god cheesecake och smarriga havreflarn. Hon kan hon!


Receptet på cheesecaken kommer från Halv åtta hos mig härom veckan och den var verkligen lika god som den såg ut i programmet. Det är en liten specialvariant med kondenserad mjölk i själva cheese-krämen som gjorde den otroligt krämig och god. Helt enkelt ljuvlig.

Botten
200 g mariekex, söndersmulade
3 msk socker
1 nypa salt
6 msk smör, smält
Fyllning
300 g cream cheese
400 g kondenserad mjölk
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
Isabells krämiga cheesecake
Botten
200 g digestivekex, söndersmulade
3 msk socker
1 nypa salt
6 msk smör, smält
Fyllning
300 g cream cheese
400 g kondenserad mjölk
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker

Blanda ihop alla ingredienser till botten och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter. Grädda i 170 grader i cirka 10 minuter. Vispa samman philadelphiaosten och den kondenserade mjölken, tillsätt vaniljsockret och ett ägg i taget under omrörning. Häll fyllningen i formen och täck över med aluminiumfolie och grädda i 50 minuter. När fyllningen är färdiggräddad, stäng av ugnen och låt efterdra i cirka 20 minuter. Låt svalna.


Dekorera gärna med något fint och gott innan servering. Syrran hade lyxat till det med blåbär, hallon och grovhackad choklad, både mörk, ljus och vit. Som ni förstår var det alldeles otroligt gott! Ett tips är att göra cheesecaken dagen innan den ska ätas så att den får stå till sig och bli riktigt fast och krämig, då smakar den som bäst!

Knapriga havreflarn
(ca 20 st)
75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
1 krm bakpulver

Smält smöret, tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Klicka ut smeten på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 5 min. Låt flarnen svalna lite innan du lossar dem från plåten.


En riktigt klassisk "tant-kaka", och som vi alla vet så är ju dessa kakor de allra godaste!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se