Jag är fortfarande inne i ett litet sy-flow sen jag fick låna min kompis symaskin, så härom dagen botaniserade jag lite bland mina tygstuvar och sydde en kudde till soffan. Tyget blev över när jag klädde om stolsdynorna till köksstolarna för länge sen och jag gillar verkligen tyget och mönstret så det var kul att få använda det till något mer. Dessutom har vi öppen planlösning, så köksbordet och soffan står inte allt för långt ifrån varandra och matchar numera varandra.


Tyget på stolarna.

En kudde är verkligen busenkel att sy. Lägg ihop två lika stora bitar med avigsidorna mot varandra, nåla, zickzacka kanterna så att de inte fransar sig och sy ihop tre av fyra sidor. Vänd ut och in (alltså åt rätt håll) och stoppa in en innerkudde och sy ihop den sista kanten för hand. Voila, en kudde!


Och så kudden!

Kommentarer
Postat av: Andrea

Snyggt :P

2012-03-27 @ 22:48:44
URL: http://andreanilsson.bloggproffs.se/
Postat av: Husdraken

Vilket härligt grönt tyg!

2012-03-29 @ 18:36:48
URL: http://husdraken.wordpress.com
Postat av: Julia

Tack! :)

2012-03-31 @ 17:52:05
URL: http://juliaspyssligheter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se