100 gsmör
2 mskfarinsocker
1,5 dlhavregryn
1,5 dlvetemjöl, 90 g
Som sagt var det kalas i dagarna tre i helgen och denna goda tårta bjöd min svägerska på en av kvällarna när det firades födelsedag. Knaprigt havreskal, syrlig creme fraiche och fräsch frukt- mums!Havrebotten med creme fraiche och frukt (ca 10-15 bitar)
200 g smör
4 msk farinsocker
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
 
Fyllning
5 dl creme fraiche
4 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar, banan och kiwi

Smält smöret i en kastrull och t det från värmen. Rör ner socker, havregryn och mjöl. Platta ut degen lite upp på kanten i ugnsplåt med kanter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt den kallna. Smaksätt creme fraiche med lflorsocker och vaniljsocker och bred ut krämen över havrebottnen. Skär banan, kiwi oich jordgubbar i bitar och fördela över tårtan. Servera direkt!

Somrigt och gott med fäska frukter och bär.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se