Ni vet när man har grillat och ätit upp maten och sen tittar på grillen och inser att nu är ju glöden helt perfekt. Istället för at gräma sig över det kan man använda den utmärkta glöden till en god dessert istället. Härom kvällen gjorde vi två varianter- varma jordubbar i foliepaket serverat med vaniljglass och såklart klassikern- banan med choklad.

Skär upp ett snitt på bananen med skalet på och stoppa in bitar av mjölkchoklad. Ställ, med snittet uppåt, på grillen och låt bananen bli mjuk och chokladen smält. Ät med sked och njuuuut.

Jordgubbar i folie är helt enkelt rensade och halverade jordgubbar med lite limesaft och råsocker i ett foliepaket som ställs på grillen och värms tills jordgubbarna blivit alldeles varma och lite mosade och alldeles ljuvliga att äta med glass till...


Lite vattenmelon och passionsfrukt till så har du en hel dessertbuffé!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se