Häromkvällen var jag hemma hos syrran på en riktig mys-kväll med god mat (tacopaj med sallad och guacamole), smarrig dessert, te, tända ljus och pyssel. En perfekt lördagkväll helt enkelt! Och desserten blev en riktig somrig och läskande variant med massor av färsk frukt och glass. Enkelt och precis hur gott som helst.

Ananas, vattenmelon och jordgubbar i bitar upplagt på en stort fat med en skål vaniljsglass i mitten. Så får var och en komponera sin egen lyx-fruktsallad.

Glassen skar vi i små kuber och pressade en passionsfrukt över, både tjusigt och väldigt gott! Denna dessert går ju dessutom att variera i det oändliga med olika sorters frukt och bär, glass med smak eller kanske sorbet? Chokladsås eller någon kanprig kaka till, ja det mesta blir gott!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se