Av allt smarrigt vi åt på nyårsafton så tror jag ändå att förrätten var min favorit. Den var SÅ GOD. Ja, det var nog den bästa förrätten jag ätit. För det är svårt det där med förrätter tycker jag. Det ska vara gott, en riktig aptitretare men inte för mycket så att man blir mätt och den ska helst gå att förbereda så att man kan koncentrera sig på huvudrätten som oftast kräver fix in i det sista. Men det här hörni, det uppfyllde alla kraven så detta måste ni testa!


Laxbakelse(4 port)
100 färskost, typ Philadelphia
1 dl creme fraiche (vanlig, inte lätt för då blir det för löst)
1/2 (ganska liten) finhackad rödlök
rivet skal från 1/2 citron
salt och vitpeppar
1/2 dl hackad dill
100 g kräftstjärtar
100 g räkor
150 g gravad lax
fin sallad

Blanda ihop färskost, creme fraiche, rödlök, dill, citron, salt och peppar. Grovhacka skaldjuren och vänd ner i röran. Ställ kallt en stund så att den blir lite fastare i konsistensen. Ta sedan ut den och lägg en sked röra på en bit gravad lax och rulla laxen runt röran på sidan, så att röran får ett "band" av lax runt sig. Ställ den lilla bakelsen på en liten salladsbädd och dekorera med en dillkvist!Vitlöksbröd är aldrig fel! Här är skivor av ciabatta som vi delat på längen, ringlat över olja, pressad vitlök och flingsalt och kört i ugnen några minuter. Frasigt och gott!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se