"Nu är glada julen slut slut slut, julegranen kastas ut ut ut..."

Nu när trettondagsafton och trettondagen, som är de sista juldagarna, är över kände jag att det var okej att plocka bort julen. Egentligen hade jag velat ha kvar julsakerna och granen lite till, men julgranen barrade bara man tittade på den, så idag kastades den ut och resten av julsakerna fick åka tillbaka i sina lådor ute på vinden. Lite trist (det blir ju så tomt!), men nu efter lite städning och piff så känns det helt okej.


Fina granen som av förklarliga skäl, dvs inget vatten på två veckor när vi var i Dalarna, barrade MASSOR.


Sammanlagt blev det en hel ICA-kasse full med barr! Helt otroligt, får det verkligen plats så många barr på en gran. Enda nackdelen med att ha en stor gran...


Ut med ledsna julstjärnor, överblommade hyacinter och slokande amaryllisar, och in med nya växter. Plantagen hade halva priset på alla gröna växter, så jag passade på att fylla på fönstren!


Efter julens glitter och pynt har jag gärna det lite avskalat ett tag. Nu går köksfönstret i vitt och silver/grått med gröna växter.


Nytt piff på köksbordet i form av en vit plåtbricka, två ljuskoppar och en knoppande pärlhyacint (finaste vinter/vårblomman!).


En färklick i köket! Förpackningar som är såhär snygga tycker jag gärna får stå framme och synas.


Och så en (suddig) bild på soffbordet som fått lite uppfräschning med en härlig tulpanbukett och nya ljusstakar. Ljusstakarna fick jag av min syster igår. Det är så roligt hos henne, för hon har så mycket fina saker i skåp och lådor och igår när jag beklagade mig över att jag inte alls har så fina ljusstakar som hon har så tar hon helt enkelt fram en låda med lite olika ljusstakar som jag får välja mellan. Tack!

Trevlig lördagkväll på er! Här vankas det italiensk middag med pestopasta med räkor och mozzarellasallad och tiramisu till dessert. Efterrätten har jag varken gjort eller ätit tidigare så det ska bli spännande!

Kommentarer
Postat av: Paulina

Det kan inte funnits mycket barr kvar i granen! :DJag började också med att kasta ut julen.. Kom dock inte så långt ;)

2012-01-08 @ 10:31:31
URL: http://minvardagskarusell.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se