Till efterrätt i fredags hade jag gjort chokladpudding. Jag har alltid gillat chokladpudding gjort på pulver men tänkte när jag ramlade över Theresias fantastiska recept på hemmagjord chokladpudding att godare än såhär blir det väl inte? Och nej, mycket riktigt så kan nog en dessert inte bli så mycket godare. Len och krämig chokladpudding med massor av chokladsmak- en chokladdröm helt enkelt! Detta måste ni bara testa, lova mig det! Busenkelt att röra ihop och kommer garanterat att bli succé (det blev det här hemma).


Hemmagjord chokladpudding (4 port)
2 msk potatismjöl
2 msk kakao
½ dl socker
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
en liten skvätt rom
50 g mörk choklad (minst 70 procent)
Blanda potatismjöl, kakao och socker. Vispa ner blandningen med mjölken i en kastrull. Rör ner grädde och vatten och rör medan blandningen kokar upp. Sänk värmen, bryt chokladen i småbitar och låt den smälta i blandningen under omrörning. Smaka av med rom och häll i portionsformar (räcker till två personer). Låt svalna i kylskåp och garnera med bär.
Läs mer: http://sotasaker.com/lyxig-chokladpudding/#ixzz1kr6ZYzd9
4 msk potatismjöl
4 msk kakao
1 dl socker
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
100 g mjölkchoklad

Blanda potatismjöl, kakao och socker. Vispa ner blandningen med mjölken i en kastrull. Rör ner grädde och vatten och rör medan blandningen kokar upp. Sänk värmen, bryt chokladen i småbitar och låt den smälta i blandningen under omrörning. Häll upp i portionsformar eller koppar och låt svalna i kylen.


Servera gärna en liten klick vispad grädde till! Jag strösslade även över en liten näve kanderad mandel på varje pudding. Gott med något knaprigt till allt det mjuka och krämiga. Kanderad mandel är hur lätt som helst att göra!

Häll 1 dl strösocker i en stekpanna. Låt sockret smälta och bli lite ljusbrunt och karamelligt. Rör ner 1 dl sötmandel och blanda ihop. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper på en tallrik och ställ i kylen. När det sen har stelnat är det bara att hacka isär i lagom stora bitar. Gott att ha som tillbehör till glass, desserter eller göra egna chokladpraliner på.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se