När jag bakade semlor i tisdags bakade jag även ett gäng små semmelbullar. Perfekta om man vill kunna äta flera! Dessa kom väl till pass som efterrätt efter gårdagens tacos-middag hemma hos goda vänner. Jag gjorde två varianter på mini-semlorna; vaniljkräm + grädde (perfekt för de som inte tål mandelmassa) och mandelmassa + blåbärsgrädde. Riktigt söta och goda båda två och blåbärsvarianten blev favoriten.


Recept på semmebullar hittar ni HÄR. Blåbärsgrädde är helt enkelt vispad grädde blandat med valfri mängd tinade blåbär och en gnutta florsocker. Vaniljkräm är inte alls svårt att göra själv, så tänk inte ens tanken vad det gäller marsansås-pulver. Såhär gör du:

Vaniljkräm (Lagom till 10 minisemlor eller 5 vanliga semlor)
1 dl mjölk
1 dl grädde
2 äggulor
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Vispa ihop allt utom vaniljsockret i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat, ca 4-5 minuter. Dra kastrullen från plattan och rör ner vaniljsockret. Låt svalna och fyll semlorna med!Tadaa! Små men ack så goda semlor som slukas i ett nafs.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se