I lördags startade vi igång advents- och julmyset ordentligt, så att man känner att man är igång. Pepparkakshusbygge, risgrynsgröt, julmust, vörtbrödssmörgåsar och så till efterrätt en riktigt god saffransglass. Jag får inte nog av saffran! På jobbet (café) har vi saffransscones, saffransbiskiver, saffranskladdkaka, saffransdrömmar, saffransbullar, och jodå jag har smakat (lite av) allt. Saffranskladdkaka var verkligen en höjdare!  Men hur som helst, saffransglassen blev över förväntan; otroligt krämig och len och med tydlig saffranssmak, och dessutom vacker färg!
 
Bakom saffransglassen skymtar en kula lingonsemifreddo.
 
Saffransglass (4-6 port)

5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 pkt saffran, 0,5 g
4 äggulor
2 tsk vaniljsocker


Koka upp grädde och strösocker. Tillsätt saffran, rör om och ta kastrullen från värmen. Rör ner äggulorn. Värm på svag värme under omrörning till en tjock kräm. Smaksätt med vaniljsocker. Sila krämen och låt den kallna. Frys glassen minst 4 tim och ta fram den 30 min innan servering.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se