Polkagrisknäck- två makalöst goda saker tillsammans. Och ja, det här är alldeles rysligt gott. Självklart går det att hälla knäcken i vanliga käckformar, men är man på det lite pyssligare humöret så kan man göra knäckklubbor istället. Då behövs bakplåtspapper, häftapparat och grillpinnar och en säker hand!
 
 
Polkagrisknäck (ca 15 klubbor eller 50 små knäck)
2 dl ljus sirap
2 dl grädde
2 dl socker
1 dl krossade polkagrisar (spara lite till dekoration)
 
Blanda allt utom polkagrisarna i en kastrull och koka upp. Låt koka tills smeten når 120 grader eller klarar ett kulprov. Rör ner polkakrosset. Häll smeten i knäckformar eller strutar (se nedan) och låt stelna.
 
Häll smeten i en liten kanna med pip så blir det lättare att hälla smeten utan att kladda.
 
Formar till knäckklubborna gör man genom att klippa små trianglar av bakplåtspapper som viras ihop till små strutar. Fäst ändarna med en häftapparat och placera sedan strutarna i en form fylld med strösocker så att de står stadigt. Fyll strutarna med smeten nästan ända upp. Dela grillpinnar i lagom långa bitar och stick ner i strutarna när smeten stelnat något. Strö över lite poilkagriskross som dekoration. Klart!
 
I en fin påse blir klubborna världens bästa gå-bort-present!

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Kommentera mitt senaste inlägg så är du med och tävlar om att bli månadens blogg,

OCH EN MÅNADS GRATIS LÄNKNING!

2012-12-14 @ 23:06:46
URL: http://mikaelaellinorlarsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se