Nu i dagarna är ni kanske många som tänkt slå in era julklappar. Antigen kanske ni är såna som tycker att affärer som slår in inköpen är guds gåva till mänskligheten, eller så är ni som mig som tycker att detta är lite av julens höjdpunkt. Jag lyckades dra ut på julklappsinslagningen till två dagar, men nu är det färdigklippt- och klistrat, så här kommer ett litet axplock av vad som ligger under vår gran i år.
 
Grafiskt i svart, vitt och brunt blev en favorit i år. Det randiga pappret kommer från Lagerhaus och det söta med noter från Ikea. Sen har jag gått loss med olika sorters snören och även mönstrad tejp som är en himla rolig pysseldetalj. Finns att köpa på exempelvis Panduro och andra pysselbutiker men denna med stjärnor hittade jag i min favoritbutik Granit.
 
Enkelt mönstrade papper som randigt, prickigt eller som här med stjärnor gillar jag extra mycket. Roligare än enfärgat men ändå lätt att matcha (eller för all del missmatcha) och dekorera. Ett bra tips när det gäller etiketter till paketen är att använda gamla julkort som man fått. Använd hela kortet eller som här, klipp ut den finaste biten, och klistra på ett nytt papper på baksidan över texten och skriv julhälsningen där. Enkelt och förhöjer vilket paket som helst!
 
Juligt med rött och rosetter. Det helröda paketet är en kartong där jag slagit in locket för sig och kartongen för sig så att det blir ett sånt där paket de ofta har i film där man bara kan lyfta på locket. En stor glittrig rosett på det så är Disney-länslan ett faktum! Till höger är det tre paket som är sammanfogade med ett snöre- snyggt om man ska ge bort flera paket till en person.
 
Och så ett annat favorit-tema i år- granarna! På det rutiga paketet har jag limmat fast två urklippta granar och glittrat till kanterna lite med lösglitter vilket det även är på julgranskulan som hänger på det högra paketet. På det röda paketet däremot har jag gjort en minivariant på dessa pappersgranar som hänger i den riktiga julgranen. Både julkulan och den hängande granen agerar dessutom etikett- både dekorativt och praktiskt med andra ord!
 
Och så ett jääättestort paket som fick prydas av en enorm rosett från Lagerhaus, allt annat såg så litet ut på. Men vem som ska få detta paket ska jag inte avslöja...

Kommentarer
Postat av: MiaMaria

Åh, älskar verkligen pappret med noterna på! Har missbrukat det lite smått på årets paket, haha :)

2012-12-22 @ 15:41:26
URL: http://miamaria.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se