Varinater på julgodis kan man aldrig få för många av, så här får ni ett recept på seg och lite krispig kola som fått smak av både kokos och saffran. En synnerligen god kombination!
 
Saffranskola med rostad kokos (ca 30 bitar)

3 dl vispgrädde
50 g smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl kokos
2 påsar saffran (à 1/2 g)

Blanda grädde, smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning till 120-125º C så att smeten klarar ett kulprov (=häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula. Håller kulan ihop är kolan klar.) Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten. Häll upp smeten i en bakpappersklädd form, ca 25 x 25 cm och strö över lite kokos. Låt kolan stelna något innan den skärs i bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se