Jag har telefonen full av mysiga sommarbilder men ingen tid vid datorn för att visa dem här. Det har varit ett härligt flängande mellan Dalarna, västkustsemester och nu senast sommarstugan vid sjön de senaste veckorna och däremellan ett och annat jobbpass mina fina caféer. Men nu mellanlandar jag en sväng hemma i Örebro för att hinna pussa på katten, rensa trädgårdslandet och pyssla om pelargonerna. Här får ni några glimtar från helgens sommarstugemys. Och som vi konstaterade när vi var där; vi gjorde allt det alla har gjort de senaste 76 åren i släktens sommarstuga. Badat, rott med ekan, grillat på badklippan, spelat sällskapsspel, läst gamla damtidningar på sovloftet, plockat smultron och blåbär, kliat på myggbett och bara njutit av den speciella stillhet som infinner sig när telefonen visar på no service, vattnet hämtas ur en brunn och  omvärlden som endast existerar genom ett sprakigt P4 på radion.
 
Nyplockade, smörstekta kantareller till lunch. Kanske det godaste som finns?
 
Vädret visade sig från en ganska så solig och varm sida så vedspisen behövde inte tändas, annars är spraket från den bland det mysigaste som finns när man ligger nerbäddad med en bunt söndertummade tidingar i högsta hugg.
 
Fruktkräm är ett måste i sommarstugan, här i päronvariant till frukost. 
 
Jag vet inte hur många omgångar det blev av favoritspelet Bezzerwizzer, men roligt var det!
 
Och en (ofokuserad) bild som är lite sådär typisk för just denna plats; omaka gamla ljusstakar med överblivna ljusstumpar i ett charmigt gammalt fönster med söta fönsterhakar, med skogen och sjön som brer ut sig utanför.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se