Här kommer receptet på den fantastiskt goda mintkokosfudgen. Konsistensen är lite seg och fluffig med tuggmotstånd av kokosen och med ljuvlig smak av mint. Det kanske låter som en konstig kombination, men jag kan lova att detta är fasligt gott. Och enkelt! 


Mintkokosfudge
1 1/2 dl kondenserad mjölk
grön och blå karamellfärg
2 krm pepparmintarom
5 dl riven kokos  (ca 200 g)
1 dl florsocker
50 g mörk choklad till garnering

Klä en form, ca 18 x 18 cm, med plastfolie. Blanda den kondenserade mjölken i en bunke med den grön och blå karamellfärg till en "mintaktig" färg samt mintaromen. Rör därefter ner kokos och florsocker. Smaka av och tillsätt ev. mer pepparmint. Tryck ut smeten i formen och jämna till ytan. Ställ i kylen ca 2 timmar. Stjälp upp fugden på en skärbräda och skär i små fyrkanter. Lägg på en bricka klädd med bakplåtspapper och ringla smält choklad över. Låt stelna ytterligare en stund i kylen. Förvaras kallt!



Påskgodiset är nu förpackat i askar och påsar (små cellonfanpåsar från Lagerhaus är perfekta till små presenter!) och ska ges till bästa grannarna och familjen såklart.


Små chokladdoppade marsipanägg är gott, fint och väldigt pyssligt och roligt att göra. Här har jag färgat mandelmassa i olika färger smaksatt de olika delarna med olika essenser; fläder, banan och viol. Tips! Borgeby kryddgård säljer massor av roliga och prisvärda essenser. Äggen är sedan doppade i mörk eller vit choklad och sedan doppade i kokos eller strössel av olika slag.



Nu har vi packat ihop väskor, doppresent inför helgens dop av mitt ljuvliga kusinbarn, påskägg och lite färdkost för resan mot Dalarna. En skön påskhelg med mest bara trevligt umgänge och massor av god mat väntar. Skönt! Med detta önskar jag er en riktigt härlig påskhelg, hoppas att ni får åtminstone lite sol och mycket godis! Vi hörs efter påsk!
Ingredienser
1 1/2 dl kondenserad mjölk
några droppar grön hushållsfärg
2 krm pepparmintarom
5 dl riven kokos (5 dl motsvarar ca 200 g)
1 dl florsocker (1 dl motsvarar ca 60 g)
50 g mörk choklad till garnering
Gör så här
Klä en form, ca 18 x 18 cm (för 35 st), med plastfolie.
Blanda den kondenserade mjölken i en bunke med den gröna färgen och mintaromen. Rör därefter ner kokos och florsocker. Smaka av och tillsätt ev mer pepparmint.
Tryck ut smeten i formen och jämna till med t ex en sked. Ställ kallt i ca 2 timmar.
Stjälp upp och skär fudgen i små fyrkanter. Lägg på en bricka klädd med bakplåtspapper.
Bryt chokladen i bitar. Smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Ringla eller spritsa chokladen över kokosfudgen. Låt stelna i kylen och förvara kallt fram till serveringe

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se