Igår kväll hade vi planerat att gå ut och äta middag, men då det blåste storm ute (det var svårt att öppna ytterdörren!) så kände vi att vi inte ville gå utanför dörren så istället blev det hemmakväll. Eftersom vi inte hade planerat någon middag så körde vi istället kex och ost och lite plockmat med rostbiff, salami, grönsaksstavar och dipp, gott bröd och frukt. Kanske ingen riktig mat, men vad gör det när det är precis hur gott som helst? Dessutom är det ju så mysigt att kunna sitta och plocka och äta länge eftersom man måste äta ganska mycket vindruvor och kex för att bli mätt. Hur som helst tyckte jag att det var på sin plats med en efterätt när det var lördagkväll och allt och gjorde även där en räd i kylskåp och skafferi och lyckades fixa en fuskvariant på cheesecake.

Till två portioner tog jag tre digestivekex och krossade fint och blandade med en klick smält smör. Smulet tryckte jag ut i två portionsformar och ställde i kylen. Därefter vispade jag ca 1 dl grädde och blandade med 0,75 dl creme cheese, en nypa vaniljsocker, två matskedar florsocker och en gnutta rivet limeskal. På med röran på kexbotten och in i kylen en sväng. Före servering dekorerade jag med björnbär, citronmeliss och florsocker.

Kanongott och det tog nog inte mer än en kvart att fixa! Krämigt, lite lagom sött och så lite fräscht syrligt av limen och björnbären. Testa!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se