Om man blandar sockerkaka med kanelbulle, vad får man då? Jo, kanebullekaka såklart! En hybrid mellan de två av bästa världar. En fantastiskt god sockerkaka med kanelvirvlar. Gräddfilen gör kakan lite tyngre och himla saftig. Sväng ihop idag och njut till ett riktigt hederligt söndagsfika!
 

Kanelbullekaka
175 g rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning
0,75 dl strösocker
3 msk kanel

Rör smör och socker mjukt och blanda sedan ner äggen och därefter gräddfilen. Blanda ihop  torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Häll i hälften av smeten i en smord och bröad kakform. Strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med nästan hela resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Bred över den sista smeten. Grädda kakan i ca 45 min i 175 grader.


Varva smet och kanelsocker, antingen i två eller tre varv.


Pudra över lite florsocker vid servering, det gör alla kakor lite tjusigare. Några jordgubbar och citronmelissblad fick också pryda kakan. Överskurs javisst, men ack så fint (och gott!).

Detta är mitt bidrag till Månadens sötsak med temat sagolikt, för denna kaka är verkligen sagolikt god.
175 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning
1 dl strösocker
3 msk kanel ( det är en hel påse på 50 g)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 º
Rör smör och socker mjukt och luftigt.Blanda sedan ner äggen ett i taget, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten.
Rör samman socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret.Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.
"Dutta" till sist över lite smörklickar över kakan.
Grädda kakan i ca 45 min.Testa med en sticka om den är klar

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se