Den hemmagjorda färskosten då? Jo, den blev jättebra! Och GOD. Härligt krämig med färska kryddor och flingsalt. Och billig. Ja, ni förstår, helt enkelt lyckad. Och nu ska jag berätta hur enkelt det är:


Tag 5 dl filmjölk och häll i en kastrull. Rör hela tiden och värm filen tills den flockar sig (blir grynig). Tag kastrullen från plattan och häll filen i ett durkslag med en ren kökshandduk i. Låt stå och rinna av i ca två timmar tills all vassle försvunnit och en tjock kräm är kvar, dvs osten! Smaksätt den färdiga osten med salt, gärna flingsalt, svartpeppar och färska kryddor. Jag tog basilika, persilja och även en halv riven vitlöksklyfta.


Ljuvligt gott på salta kex. Så, testa! Och förstår ni hur billigt det här är? En halv liter fil kostar ju typ... 5 kronor och så lite kryddor på det. Lyx för en billig peng!

Kommentarer
Postat av: Isabell

Mm, gott! Jag måste göra ett nytt försök med den där..

2012-04-16 @ 19:32:30
Postat av: Åsa F

Blev hur gott som helst på lite köpt surdegsbröd passar utmärkt till sommarfesterna!

2012-06-15 @ 14:46:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se