Min favoritmat är nog, om jag måste välja, plockmat. Lite av varje, lite allt möjligt, lite av det allra godaste. Så fick det bli ikväll. Marinerade kycklingspett, sparris, stekt haloumi, fetaoströra, majskolv, baguette med goda ostar och en blandad sallad. Så så gott! Hade det inte varit sju grader och regn i luften så hade ju denna middag passat perfekt ute vid grillen, men stekpannan fungerar ju faktiskt minst lika bra till sparris, kyckling och haloumi. Har ni förresten inte testat stekt/grillad haloumi än så gör det? En cypriotisk salt och lite seg ost som smakar mycket. Hur god som helst! Ett perfekt alternativ dessutom om man inte äter kött då den blir väldigt matig när den är varm.


Sparris och haloumi redo att stekas!


Och här är den redo att ätas. Stek osten hastigt på båda sidor på medelhög värme. Var försiktig, de går lätt sönder.



En god marinad till kyckling (till ca 500 g)
2 msk tomatpuré
2 msk brun farin
1 msk finriven färsk ingefära
2 msk soja
1 tsk finmalen spiskummin
1 tsk finmalen torkad koriander
2 msk sweet chilisås
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 msk farinsocker
1 msk finriven färsk ingefära
2 msk soja
1 tsk finmalen spiskummin
1 tsk finmalen torkad koriander
2 msk sweet chilisås
3 vitlöksklyftor, rivna

Blanda allt, lägg ner kycklingbitar och låt marinera i några timmar.

Fräsch och god sallad med färsk spenat, isbergssallad, paprika, cocktailtomater och päron. Jag gillar verkligen frukt i mat och i synnerhet i sallad. Nästan all frukt passar i en sallad; nektarin, äpple, päron, vindruvor, melon mm. Jag upptäckte dessutom en ny, urgod kombination idag; päron och haloumi. Muuums!

Favoritostarna Brie och Cambozola och en god fetaoströra i bakgrunden.

Fetaoströra
1,5 dl gräddfil/creme fraiche/turkisk yoghurt
150 g fetaost
1/2 riven vitlöksklyfta
svartpeppar och salt

Mosa fetaosten och blanda med resten av ingredienserna.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se