Tänk er kombinationen söta jordgubbar, syrlig rabarber och len, gräddig pannacotta. Visst låter det gott? Det kan jag garantera att det är. Jag fyndade jordgubbar för 10 kr/asken härom dagen och frysen är fortfarande full av rabarber, så gårkvällens dessert var given. Jag gjorde en lite annorlunda variant på panna cotta, nämligen gräddfilspannacotta. Lite lättare och fräschare och bara så god med rabarber- och jordgubbskompott på toppen.2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl socker
3 dl gräddfil
- Blötlägg gelatinbladen 5 min.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Koka upp grädde, vaniljfrön och socker.
.- Rör ner gelatinet och sedan gräddfilen.
- Häll upp i glas/formar och låt stelna i kyl ca 3 tim.
- Servera som ovan.
Gräddfilspannacotta (4-6 port)
2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl socker
3 dl gräddfil

Blötlägg gelatinbladen 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, vaniljfrön och socker. Rör ner gelatinet och sedan gräddfilen. Häll upp i glas/formar och låt stelna i kyl ca 3 tim.

Rabarber- och jordgubbskompott
2 dl rabarber i små bitar
ca 8 jordgubbar
en skvätt vatten
socker efter smak

Skiva rabarber och jordgubbar.Lägg i en kastrull och slå på vattnet. Låt småkoka till en mosig konsistens. Tillsätt socker efter smak och koka ytterligare någon minut. Låt svalna något och servera ljummen på pannacottan.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se