Nu kommer receptet på skaldjurslcannelonnin jag nämnde tidigare. Eftersom den är precis hur god  som helst så bjöd vi på den igår igen när vi fick finbesök av trevliga vänner.


Skaldjurscannelonni
(ca 6 port)
8-10 färska lasagneplattor
4 morötter
1 squasch
1/2 purjolök
2 stora vitlöksklyftor
salt, peppar, olivolja
1 burk kräftstjärtar och 1 burk musslor (Detta kan bytas ut mot de skaldjur man själv vill ha. Det ska i alla fall vara ca 350 g,)
spadet från skaldjuren + lite vatten
1 burk creme fraiche
1 ask cocktailtomater
1 dl oliver
1 dl riven ost

Förkoka lasagneplattorna ca 1 minut och spola sedan av i kallt vatten. Låt ligga och torka på en ren kökshandduk. Skala och skär morötter, squash, purjo och vitlök i mindre bitar. Fräs i olivolja och krydda med salt och peppar. Häll sedan av spadet från skaldjuren och häll detta över grönsakerna. Fyll på med vatten så att det precis täcker. Låt detta koka tills morötterna blivit mjuka, ca 10 min. Häll av spad och vatten och rör istället ner creme fraiche.

Fördela lite av röran på en lasagneplatta och rulla ihop. Lägg i en smord form. Gör så med alla lasagneplattor. Den röra som blir över fördelas uppe på allting. Fördela även halverade cocktailtomater och grovhackade oliver ovanpå rullarna. Avsluta med riven och ringla därefter lite olivolja över allting. In i ugnen på 170 grader i ca 20 min, tills osten fått fin färg.

Avnjut med en stor sallad och gärna ett gott ljust bröd till, t ex baguette. Perfekt mat att bjuda på då den sköter sig själv i ugnen de sista 20 minutrarna så att man hinner diska undan, duka och kanske svida om?

Kommentarer
Postat av: Therése

Åh och jag saknar dej också, blä för olika städer! Men förhoppningsvis hinner vi ses när jag kommer om 2 veckor! :) Kraam!

2011-10-24 @ 15:28:56
URL: http://littleworldofmine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se