I helgen hade vi härligt besök av svägerska med pojkvän, och efter tre timmars bilfärd är man ju väl värd ett gott fika, så vi bjöd på saftig banan- och chokladkaka. Oj så gott! Banankaka är en av mina absoluta favoriter, och att köra i en hackad mjölkchokladkaka i smeten var verkligen inte fel... Så gott att jag döper receptet till Världens godaste banankaka, så att ni förstår att ni bara måste testa detta.

 
100 gram smör (eller margarin)
3 dl socker
2 st ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 st bananer
0,5 dl kallt kaffe
Världens godaste banankaka
100 gram smör
3 dl socker
2 st ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 st bananer
0,5 dl kallt kaffe
100 g mjölkchoklad

Rör smör och sockret poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel och blanda i. Mosa bananerna och tillsätt med i smeten tillsammans med kaffet och grovhackad mjölkchoklad. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter och låt svalna i formen.

Ät och NJUT! Skulle det mot all förmodan bli något kvar av kakan så förvara den i kylskåp så håller den sig god i 2-3 dagar. Sen går det förstås bra att frysa den.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se