Jag älskar att pynta, pyssla och fixa fint till advent och jul. Men med pynt menar jag inte tjugo tomtar på rad och tingel tangel i varenda vrå, uan jag gillar att sätta upp adventsljusstakar och stjärnor i fönstren och sen dekorera med blommor, mossa och andra växter. Hyacinter är mina absoluta favoriter som både luktar fantastiskt gott och är så fina, både som de är och i olika arrangemang. Även amaryllis och julstjärnor brukar jag köpa hem till jul och placera i fönster och på bord.

Sen brukar jag även, framför allt i köket, fixa om lite och plocka fram de röda eller på annat sätt juliga saker jag har i form av plåtburkar, porslin, glas mm och framhäva dessa. Ett enkelt sätt att få julstämning utan att använda en enda julgrej. 


Rödrutiga glas och en röd våg får jula till hyllan ovanför arbetsbänken i köket lite.


Och på de öppna hyllorna med porslin har kronljus i en korg, röda små formar, glas med röda hjärtan och den stora röda mjölburken fått ta plats.

Adderar man sedan en flaska glögg, doften av nygräddade pepparkakor, en skål med knäck, julmusik i högtalarna och massor av tända ljus, ja då är advents- och julstämningen ett faktum!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se