Jag fortsätter på kalastemat. Fästmannen har inte bara jobbat på tåg i många år utan är också en riktig tågfantast och gillar tåg i alla dess former, så vad var tårtan i form av om inte ett tåg? Såklart! Jag som gillar att baka så mycket tycker att det är kul med lite utmaningar, och det var det verkligen att få till en god och tågliknande tårta. Men det gick, och resultatet blev riktigt uppskattat!Bottnarna har jag gjort enligt detta recept men bakat i en avlång bakform. Denna har jag sedan delat i fyra bitar; tre lite större som är grunden till loket och de två vagnarna och en lite mindre bit som är "hytten" på loket (denna lade jag bara på och "limmade" fast med lite vaniljkräm). Alla bitarna har jag fyllt med skivade jordgubbar + grädde och vaniljkräm (recept på hemmagjord sådan HÄR). Tänk på att en tårta blir godast om den läggs ihop dagen innan den ska ätas, så att den hinner safta till sig.

Bitarna är sedan spacklade med vispad grädde och täckt med mandelmassa som jag färgat grön och kavlat ut. Därefter var det bara det roligaste kvar; dekorationen! Här har jag gått loss med Pollygodisar som last, rött gelégodis som lysen, runda mintkakor (finns i lösviktsgodis) som hjul, chokladfingerkex som räls +  non stop, strössel och tårtljus. Och voila, en tågtårta!


Att göra "figurtårtor" är himla roligt och inte så svårt som det kanske ser ut. Det krävs nog mest lite tålamod och fantasi för att få till det. Dessutom går det ju att variera i det oändliga och göras väldigt personliga, och det är ju alltid roligt!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se