Som sagt, hyacinter är min absoluta favoritjulblomma och det finns ju flera sätt att dekorera med dem.


Hyacinter tycker jag är fina precis som de är, så att låta hela växten synas i en glaskruka eller en glasburk passar perfekt.

Ett juligt arrangemang på soffbordet. En loppisköpt plåtbricka, små mässingsljusstakar jag haft sen jag var liten, en ljuskopp i glas och en randig glaskopp där jag istället satt ner en hyacint. Enkelt och effektfullt!


På köksbordet en hyacint i en enkel vit kruka och placerad på ett kakfat i glas för att få lite höjd på en annars så låg liten växt. 


Och varför inte bryta lite mot allt det traditionella och sätta ner en skir, fin hyacint i en rostig gammal konservburk? Småmuggarna till höger är glöggkoppar från IKEA för flera år sedan. Favoriter som åker fram varje år.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se