Fästmannen min har en förkärlek till yoghurt med müsli, han kan nog äta en liter om dagen. Så till födelsedagsfrukosten igår hade jag köpt smarrig jordgubbsyoghurt och till det gjort egen granola. Man skulle väl kunna säga att det är en blanding mellan kakor och müsli, eller en hemmagjord variant på frukostflingan "Start". Hur som helst, väldigt gott och väldigt sött! Så här gör man:

Granola
1 liter havregryn
1 dl flytande honung (eller vanlig honung som man mikrar till flytande konsistens)
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl muscovadosocker eller farinsocker
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker

Blanda honung och rapsolja och rör ner sockret, vaniljsockret och saltet. Blanda med havregrynen och bred ut den smuliga massan i en långpanna. Rosta granolan i 150 grader varm ugn i 20-30 minuter. Rör om lite då och då med en sked så att allt rostas jämnt. Ta ut, dela de större klumparna i mindre bitar och låt svalna. Skär aprikoserna i småbitar och blanda ner dem och russinen. Förvara torrt i burk med lock.
Läs mer: http://sotasaker.com/granola/#ixzz1dPRbdqwn
Blanda honung och rapsolja och rör ner sockret, vaniljsockret och saltet. Blanda med havregrynen och bred ut den smuliga massan i en långpanna. Rosta granolan i 150 grader varm ugn i 20-30 minuter. Rör om lite då och då med en sked så att allt rostas jämnt. Låt svalna och förvara sedan i burk med lock.

Mysfrukost med tekakor, yoghurt med granola, juice och kaffe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se