Ett litet avbrott från julandet. I torsdags var det sådär dagen-innan-STORhandlings-tomt i kylskåpet, men jag lyckades ändå fixa till en riktigt smarrig middag av sånt (det sista...) som fanns hemma. Så gott att jag måste dela med mig av receptet (hopkoket?)!
 

Julias kylskåpsrensartacopaj
1,5 dl vetemjöl
50 g smör
en skvätt kallt vatten

ca 200 g stekt köttfärs kryddad med tacokrydda
1/2 paprika
ca 1 dm purjolök
4 anansringar
5 st pepproni
1/2 dl tacosås
en burk creme fraiche
ca 1 dl ost av något slag

Börja med pajdegen. Finfördela smöret och knåda ihop det med mjölet. Tillsätt vattnet till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform modell något mindre, ca 20 cm i diameter. Ställ i kylen i 20 min. Förgrädda sedan i 10 min i 200 grader.

Skär paprika, purjo, ananas och pepperoni i mindre bitar. Rör i ihop med tacofärsen. Blanda i tacosås och creme fraiche. Häll blandningen i pajskalet och toppa med ost. In i ugnen i ca 30 min i 200 grader. Klart!

Servera med en sallad till. Jag hade ungefär 3 ruccolastrimlor och ett isbergssalladsblad...

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se