Egentligen tycker jag att frukosten är bland de bästa måltiderna på dagen, men ändå burkar jag bara tugga i mig en tallrik fil med müsli på vardagarna. Jag har ingen ork eller lust att fixa till något roligare (eller godare!) än så, men det tar jag igen på helgerna.Då är det i vårt hem lag på att äta lång mysfrukost placerad i soffan med tända ljus och då är det ingen tråkig fil som gäller. Gott bröd, olika pålägg, juice, te, kanske någon frukt eller en smarrig yoghurt. I söndags tog vi dock frukosten till ytterligare en nivå med bacon, äggröra, rostat bröd och varm choklad med vispad grädde. Ni hör ju själva vilken start på dagen, ljuvligt! Riktig lyxfrukost som vi stod oss på lääänge.
 


Lycka som student- när Willys säljer Brämhults juice för halva priset! Problemet blev bara vilka sorter vi skulle köpa av alla smarriga smaker som finns. Vi enades till slut om att välja varsin och fästmannen valde äppeljuice (hurra vilket roligt alternativ bland alla roliga sorter...) och jag slog till på blåbär/svartvinbär. Otroligt god och läskande! Smakar som att man dricker rena vitaminer.Och denna varma choklad mina vänner, den består då rakt inte av något O'boy-pulver. Nej, den är faktiskt gjord efter ett recpet som gått i generationer. Min mamma drack choklad på det här sättet när hon var liten, vilket även jag gjorde som barn och även jag kommer såklart att föra vidare knepet hur man gör den godaste drickchokladen till mina barn. 

Man behöver:
kakao
strösocker
vispgrädde
mjölk

Blanda kakao och socker i en kopp, lite mer kakao än socker. Rör i ovispad grädde tills det blir en tjock chokladsmet. Här kan man med fördel stanna upp i blandandet och äta upp större delen av chokladsmeten, för det är ohyggligt gott! Det sa faktiskt mamma, när jag var liten, att man fick göra.

Så, när man ätit upp det mesta är det dags att blanda en ny omgång, och denna gång låter man smeten vara kvar i koppen. Därefter värmer man mjölken och slår över chokladkrämen och rör tills det löst sig. Vill man lyxa till det ytterligare (förslagsvis på julaftons morgon eller på födelsedagsmornar) så toppar man chokladen med en klick vispad grädde.

Varm choklad gör sig extra bra till ostsmörgåsar, raggsockor och värmeljus.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se