Runt jul kommer det ju alltid en massa julvarianter av ja, det mesta ätbara. Godis, glass, choklad, kakor och jag vet inte allt. Marabous vita choklad vintervit, GB's glass Sandwich med både saffrans och pepparkakssmak, Ballerina pepparkaka, Delicatos pepparkaksrullar och Ahlgrens bilar fast i form av julgranar är bara några exempel. Kul tycker jag som gärna provar nya varinater på godsaker och som älskar både saffran och pepparkakskryddor!

I år har även Fazer julifirerat sig genom att skapa Dumle Gingerbread, alltså med smak av pepparkaka. Dumle är ju fantastiskt gott i sig men pepparkakstouchen var verkligen inte fel. En kryddig eftersmak av pepparkaksdeg som blandades med chokladen, mm... Väl värd att prova, en ny julfavorit för mig!


En skål med Dumle Pepparkaka som tog slut i en rasande fart i helgen.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se