När vi bodde i lägenhet i ett hyreshus tidigare kunde jag inte hålla mig från att göra en krans och satte den på lägenhetsdörren, som alltså var inhomhus (i trapphuset). Den barrade efter en kvart... Men kul var det! Nu har jag i alla fall en dörr utomhus att smycka precis som jag vill, så en härlig krans med mossa, granris, lingonris och snöbär fick det bli.


 
Det är faktiskt inte speciellt svårt att göra en krans. Det lättaste är att använda en stomme av något slag. Jag har gjort en av hönsnät som jag virat ihop och böjt ihop till en krans, men annars finns det färdiga stommar på de flesta blomsterbutiker. Sen är det bara att ta vad naturen erbjuder; granris, enris (använd handskar!), mossa, lingonris mm och fästa runt kransen med hjälp av tunn ståltråd. Efter det kan man såklart dekorera som man vill med fina band, rosetter, julgranskulor, glitter, ja allt fint man kan tänka sig. Fäst ett snöre och häng upp på dörren!


Välkommen in i julen!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se