Igår var det kalas dagen lång för fästmannen som fyllde år. Födelsedagsmorgon med sång, paket och god frukost, kalafika och besök på eftermiddagen med kakor och tårta och sen smörgåstårtemiddag som avslutning. Vilken dag! Att få baka, fixa pch pyssla till kalas och fester är nog bland det roligaste som finns. Jag är en riktig kalasfantast! Det är ju verkligen tillfällen då man får chansen att gå loss totalt på bakverk och pynt i alla former. Synd att det inte är så ofta bara. Som jag sa till fästmannen igår kväll efter alla kalasigheter; "Kan du inte fylla år flera gånger om året?" För även om det är himla roligt att själv fylla år så är det ju ändå allra roligast att få uppvakta och överraska andra.


Vimplar är både fint, festligt och enkelt att göra. Dessa snodde jag ihop strax innan gästerna dök upp igår. Man kan ju såklart sy "riktiga" vimplar i tyg, men fina papper tycker jag går minst lika bra. Det är bara att klippa ut en triangel i ett stadigt papper och sedan använda som mall när man klipper ut resten av vimplarna. Jag har tagit lite olika presentpapper och klippt bitar ur. Sen är det bara att fästa dem på ett långt snöre. Jag häftade fast mina med häftapparat, men lim eller tejp funker precis lika bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se